Fer exercici és una premissa essencial per portar una vida saludable, però és evident que a mesura que s’apropa l’estiu, comencem a cuidar molt més el que mengem i incrementem el temps que dediquem a fer exercici per poder lluir “tipàs” durant els mesos de calor.

Sempre hem escoltat que es bo beure aigua per mantenir-nos hidratats. I és que l’aigua representa més de la meitat del pes del nostre cos. La perdem quan suem, respirem i anem al lavabo. Per això, segons els experts, s’haurien de beure de 1 a 2 litres al dia en el cas de les dones, i fins a 2,5 litres si parlem dels homes.

El nostre cos en necessita per sobreviure, ja que cada cèl·lula, teixit i òrgan funciona correctament gràcies a l’aigua, que ens ajuda a mantenir la temperatura, eliminar els residus i lubricar les articulacions.

Les persones que tenen un major risc de patir deshidratació son les persones grans, els nens, els esportistes que fan exercici d’alta intensitat, les que tenen problemes de salut i/o les que no poden obtenir suficients líquids al llarg del dia.

Si ets esportista o t’estàs iniciant en algun esport, ara que s’apropa l’estiu, és important recordar que durant l’exercici, a més d’aigua, també es recomanable prendre una beguda isotònica, rica en sals minerals, ja que ens aportarà sodi i carbohidrats per reparar el dany muscular i recuperar el nivell d’electròlits que també es perden amb la suor.

Però, sobretot, en aquesta època de l’any, no deixis de beure aigua i hidratar-te per mantenir una bona salut i poder estar al 100% al llarg del dia.